3/24/2009

Tag

I got this tag from Clarice....Malay version...let's do this

1. Orang luar sana tak kenal kamuh. Perjelaskan siapa kamuh?

  • Nama saya CLARE..(bukan Claire)...online name saya VIENNE (bukan viennie)..ramai org silap ni..termasuk si clarice...muahahaha...kalau sa ada daughter nanti sa akan bg nama claire...
  • Saya kadazandusun dari Penampang...sebab, bapa sa dusun dari Ranau, mami saya Kadazan dari Penampang, saya di lahirkan dan dibesarkan di Penampang....saya pandai berckp kadazan berbanding dusun
  • Saya seorang pendidik...dan mengajar subjek Science, Chemistry...tp tiba2 sesat plak ajar P.moral
  • Saya suda bertunang dan akan berkahwin x lama lagi..(doii formal juga ni)
  • Sa ni jenis x kisah.. apa2 pun x kisah...asalkan jangan kacau hidup sa...
  • orang ckp sa sombong??yakah? cuba bercakap sama sa, misti sa layan punya....
  • sa suka BLOG..apa2 yang berkaitan dengan blog sa suka..apa2 berkaitan dengan internet sa suka...
  • sa suka tgk movie sama fiancee sa, suka gambar, suka cake dan buat cake, suka makan(tp dulu la)..
  • oo yaa..sa gumuk...skarang tgh menguruskan badan (bukan makan ubat diet) tp jaga pemakanan...nasib la setakat ni bari 5 kg turun..turun jarang tp naik x...kalau x turun maintain saja la tu...

2. Sikap kamuh yang 'mantap'?

  • sa ni kan, urg bilang suara besar(ngam jadi cigu kan) n ketawa pun besar..muahahha
  • rajin??sa kurang rajin..
  • Pengemas??pengemas la juga, tp ikut mood...
  • berhati2 di jalan raya..(ya kah??)

3. Sikap kamuh yang sangat jelek?

  • jelek tu apa bah tu?
  • sa pun teda idea ni..


4. Apa gajet yang sentiasa kamuh bawak?

  • HP...

5. Dah berapa HP kamuh pakai selama neh? Senaraikan brands nye. Jenama HP yang sedang kamuh gunakan sekarang?

  • x tau oo..dulu sa pakai Ericsson (sebelum jadi sony ericsson), pastu sa pakai nokia 3310, motorola first bunyi polyphonic (blum ada MP3),then nokia yang slide up tu (yang first ada mms), pastu sony ericsson k550, sony ericsson k500i cybershot, pastu sony ericsson g900 ada wi-fi(hadiah dari fiancee)...
  • dan skarang sa guna k500i sebab yang SE g900 suda rosak sebab masuk jamban...trus x buli bikin...huhuhu

6. Siapa bestfriend kamuh?

  • Sapa-sapa pun buli..no specific...apa2 yang sa tau, sa slalu cari fiancee sa kalau ada masalah...
  • 7. Siapa yang kamuh sayang selain family kamuh? Kenapa kamuh sayang dia?

    • Fiancee lar...


    8. Lagik 10 tahun kamuh jadi apa?

    • tia tau lagi ooooo Guru cemerlang mangkali??

    9. Kata-kata hikmah yang pernah kamuh dengar & paling kamuh suka?

    • ntah..sa ni kurang sikit kalau pasal kata hikmah2 nie

    10. Dalam blog kamu, sudah ada berapa followers?

    • baru 16 orang

    11. Senaraikan followers yang paling kamuh suka? (Tak kira kuantiti). Kenapa?

    • semua....sebab masing2 ada ciri2 tersendiri...crita masing2..dan kadang2 senang sa mo up to date sekeliling...

    12. Makhluk Tuhan Paling Hot yang mahu di tag:

    • Joan
    • Sheila
    • Jan Rovera
    • Pat adoraze
    • chegu Carol
    • Cicak
    • Annieming
    • Franki
    • Emmy
    • Dan kepada sapa2 yang baca sini...

    P/s: sa suda buat aa clarice...hehehhe

    5 comments:

    Kris and Nadia said...

    uiyoh guru cemerlang ooo.. selamat maju jaya :) happy to read this :)

    chegu carol said...

    it's been awhile ni mo blog in Malay.
    buli saja...but i need time to complete this....


    jelek tu erti dia bidah.
    :D

    Claire Cassandra T said...

    hahahaha..siou about the name...ahahaha..tabalik o kita...orang suka tulis nama sia Clare...tapi sia suru dorang tambah I jadi Claire...ko pula nga inda suka ada I..hahahaha...
    ok ok...hebat!! nnt sia tag ko lagi...rajin btl tu anak 1rang c Marz p tag sia...ahahaha

    ♥ AnnieMing ♥ said...

    tq for this tag! nanti sa buat aa clare :D

    cicak said...

    Thanks for tagging. Sikit lagi sa lupa baini tag. Doing it right away!