5/20/2009

sa Benci

okay...sa betul2 x suka bah dis, walaupun dia tu kazen sa...(used to be my very closed)
dulu kami main sama2, bila kami remaja we share things together..
but now...
semakin sombong
macam dia la paling berjaya..
heloooooo...
ko berjaya sebab bergantung sama org lain aaaa..
bukan atas usaha sendiri
sa miskin teda duit pun, sa still bergantung pada diri sendiri...
sa x suka bah kalau ckp besar ni
benci
ntah la..mestikah, kalau ko ada banyak duit, pakai keta besar, ada rumah(walaupun bukan rumah sendiri) boleh berckp besar...

contohnya mcm ni:
Dia: bah, kasi tau la awal2 ur wedding date, i nak pi honeymoon ni, karang bila i pi honeymoon x dapat attend ur wedding merajuk pulak..
Me : my wedding day is....... (dalam hati: heloooo, kalau ko teda pun bukan sa x bleh kawin)..
so arrogant and overproud..


p/s: i write in malay so u dunt know which is the one im talking too

12 comments:

Little Puck said...

Relax. Dun get tensed up =) My dad selalu pesan, dun expect stuff from others. Work for it =) But then again, if sudah TERkawin sama orang kaya... hehehe =)

Cant wait to get back, chill with you guys... cant wait for the chicken wings and satey kambing sama avacado juice

sHeiLa said...

lek ko claire..biar jak dia dengan labu labunya itu..

Franky Boy said...

macam saya kenal saja ni lian.. mmm.. saya kenal ni sia rasa.. saya btul2 kenal ni tau.. mmm.. macam mana mo kasi hint2 ah..

C.Alv.B said...

Memang ramai org yang macam ni..banyak sekali..but who cared..let us care ourself and our loved ones rather than 'spend' our anger and dissapointment to those yang suka cakap besar ni..hehehhee

♥ AnnieMing ♥ said...

ish.. benci kan ada kazen macam tu! betul laa, kalau dia tada, bukan terganggu pun ur kawin.. siiikit pun indaks! sabar kio vienne.. :D cheers!

KaDusMama said...

Alamak??? Ur cousin like that??
Sabar saja lah..apa bulih buat! lain orang, lain perangai..

Jan Rovera said...

doiii biarkan saja org mcm tu.. tp ada jg kazen bgtu ba kan.. sumbung juga.. huhu ndak pa ba yg penting ko mau kawin suda.. dia teda bukan kamu x dpt kawin kan =)

AngeL BeaR said...

biasa la tu..mesti ada py saturang dua urang perangai mcm tuh..I got this cousin asal jumpa jak tanya pasal kerja...pasal berapa basic gaji sa dapat (mo kasi compare kunun)..ada lagi yg suka2 mo compare dia paling seksi...mcm2 la...my advice is...ignore them. jgn layan..trus terdiam tuh.

cicak said...

HISH! just ignore la org mcm tu. Dont spoil your mood.

Oh and happy belated teachers day ah Cikgu :)

Vienne said...

thanx for the comments from u all..
actually i am a person who always ignore everything yang tidak penting..
but this is my cousin who i USED to close with last time..
but the cousin change..totally changed...terkilan la sikit..
but i ignore

eringray said...

hmm..sia pun ada kazen gitu....100%berubah...bikin panas kan! if sia ckp nama dorg sini...mesti ko tau jg dorg tue..lol! sama kes la kita ni...rapat time muda2 dlu, skrg Big Time NO!

Mummy Zuan said...

jgn ko peduli dia..